Da li je u Neos Marmarasu bolja gradska ili Paradiso plaža? | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Neos Marmaras

Da li je u Neos Marmarasu bolja gradska ili Paradiso plaža?


Ovo je učestala dilema kod naših turista, koja plaža u Neos Marmarasu je bolja. Naravno da svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Gledano sa more, Paradiso beach se nalazi sa leve strane, a gradska plaža sa desne strane grada. Ono što im je zajedničko je da su obe plaže nagrađene „Plavom zastavicom“, obe plaže su dugačke i peščane. Ukoliko u Neos Marmaras dolazite kolima, svakako Vam preporučujemo da obiđete obe plaže. Plaže su udaljene nešto više od 2 km jedna od druge.


Neos Marmaras plaža – gradska plaža

Gradska plaža u Neos Marmarasu je dugačka je skoro kilometar. Plaža je peščana sa postepenim ulaskom na more. Na gradskoj plaži postoji dosta rastinja, te prirodne haldovine ne manjka. Veliki broj beach bar-ova se nalazi na sredini plaže, a tu je jos i teren za beach volley, toalet, tuševi, parking. Gradksa plaža se može podeliti na dva dela. Prvi deo se prostire do raskrsnice i trafike, a drugi nakon toga. Prvi deo plaže je peščani deo, plaža je malo uža, sa drvoredom iza. Drugi deo, tj od te trafike, plaža postaje dosta šira, sa vise prirodne hladovine ispod koje su smešteni beach bar-ovi, sa suncobranima, ležaljkama, stolovima, separeima..



Paradiso beach

Paradiso beach je polu peskovita polu šljunkovita plaža, sa manje prirodne hladovine nego gradska, i u poređenju sa gradskom dosta je uža. Paradiso beach je mirnija varijanta, bez buke i vike, nema beach barova (osim što par hotela imaju bar i ležaljke za svoje goste). More je mirnije, a i voda je plića, te je idealna za porodice sa manjom decom.



Zaključak

Gradska plaža je bliža centru, za nijansu je more dublje nego na Paradiso beach (u zavisnosti na kom delu plaže se nalazite), ima više sadržaja (mnoštvo kafića, restorana, tuševi), i generalno je bolje oragnizovana. Prednosti Paradiso-a su mir i tišina, kao i lak i bru izlazak na magistralu odakle možete brzo stići kolima do okolnih plaža u okolini. Takođe, za preporuku su i male uvale, dve šljunkovite plažice koje se nalaze nedaleko od Paradiso-a.

Vile na gradskoj plaži Vile na Paradiso plaži