Najčudnije stvari ukradene iz hotela širom sveta | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Najčudnije stvari ukradene iz hotela širom sveta


Povremeno gosti su skloni da u džepove strpaju neki besplatan toaletni pribor ili možda čak i peškir ili dva, dok borave u hotelu. Međutim, neki gosti su malo smeliji kada je u pitanju krađa iz hotela. Prema istraživanju koje je sprovela Accor Hotelska grupa žene su češće od muškaraca spremne da uzmu kao 'suvenir' predmete iz njihove hotelske sobe. Istraživanje je pokazalo da su najpopularniji predmeti uzeti iz sobe šamponi, sapuni i druga sredstva za higijenu. Ogrtači za kupanje, fen za kosu, jastuci, čak rolne toalet papira bili su popularni, ali nisu bili na listi prihvatljivih suvenira hotelsih soba. Jedan od najgorih slučajeva krađe hotela, opisan u anketi, je bio slučaj jednog para koji se prijavio u hotel u Melburnu i provalio u hotelsku ostavu.


U nedavnom istraživanju međunarodne grupe za putovanje Travelocity, 86 % gostiju hotela izjavilo je da su uzeli sredstva za higijenu iz njihovih soba, 3% priznalo je da su uzeli stvari kao što su ogrtaci i papuče, a 1% njih je kao suvenir ponelo posuđe, pribor za jelo i elektronsku robu.
Evo samo nekih od najčudnijih stvari ukradenih iz hotela širom sveta.


Klavir
Tri klijenta ušetala su u Starwood Hotel i odlučili da krađa mini-sapuna jednostavno nije dovoljna. Obučeni u kombinezone izgurali su veliki klavir na tockovima iz hola na glavni ulaz hotela. Čini se da sve što je potrebno za krađu klavira jeste kombinezon i puno hrabrosti.



U koji kofofer su uspeli klavir da spakuju?


Zavese i tepisi
U anketi Travelodge - a jedan od najcešće kradenih detalja njihovih gostiju bile su, verovali ili ne - zavese. Osim zavesa, gostima su se kao dobi suveniri takođe ucinili ogledala i lampe koje su ukradene. Bio je i slucaj gosta koji je voleo tepihe, u tolikoj meri da je uzeo mali uzorak za sebe. Ovo nije jedini slučaj krađe tepiha. A hotelu u Las Vegasu vlasnik je prijavio da je jedan od njihovih samouverenih gostiju isekao tepih u celoj sobi i pokušao da ga ponese kao suvenir.


Broj sobe
Uzeti suvenir iz hotela je jedna stvar, odneti kući broj sobe je nešto sasvim drugo. Gost je pronađen kako luta gore-dole po hodnicima Franklin hotela. Na pitanje zašto to radi, on je rekao da nije mogao naći broj svoje sobe. Tek tada su shvatili da ga je neko skinuo sa vrata i poneo kući kao suvenir.


Sobni inventar
Verovali ili ne, jedan hotel u Istanbulu morao je renovirati čitavu sobu nakon što je gost doslovno odneo čitav njen sadržaj kući. Ostavio je iza sebe samo ono što nije mogao poneti: sto, televizor i krevet.


Antikviteti i umetničke slike


Skupa Andy Warhol slika je nestala iz W hotela u Hong Kongu kao i kristalni luster iz Shangri - La Hotel, takođe u Hong Kongu. Još cudnija je bila krađa mini-bara koji je nestao iz Parkroyal hotela u Kuala Lumpuru. Ako mislite da je ovo bilo čudno, šta mislite o gostu koji je kao suvenir „poneo“ prepariranu glavu vepra iz Birmingham hotela? Ili onog koji je ukrao psa koji je bio kućni ljubimac vlasnika hotela? Zato, ako ste se ikad osećali krivim za krađu sapuna ili peškira iz hotelske sobe znajte da ima daleko gorih primera. Što naravno ne znaci da to treba da ponovite.