First minute ponuda i šta je to? | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

First minute ponuda i šta je to?


Poslednjih godina, na domaćem turističkom tržistu sve se više pojavljuje i upotrebljava termin Last minute, što u ponudama domaćih agencija, tako i na raznim specijalizovanim sajtovima, TV reklamama, oglasima u novinama... A šta je u suštini First minute?

Šta je first minute?

First minute punude su izrazito povoljni turistički aranžmani kada Vaš aranžman možete uplatiti po veoma povoljnijim uslovima, pre nego što postane aktuelan. Osim ostvarivanja posebnog popusta, nudi Vam se i širi izbor smeštajnih kapaciteta nego u kasnijim opcijama, kao i više mogućnosti plaćanja aranžmana. First minute, tj popusti za rani buking, uslovljeni rezervacijom do određenog datuma, ponekad za određeni period boravka. Za sezonu Letovanje najveći popusti su do kraja januara, a zatim zavisno od hotela i do kraja aprila.

Zašto sada uplatiti letovanje?

Stvarno, postavlja se pitanje zbog čega bi neko rezervisao letovanje 6 meseci ranije. Rezervacija letnjih aranžmana u ovom periodu nosi nekoliko pogodnosti. Kod početka prodaje aranžmana, i kod first minute ponuda svi kapaciteti su slobodni, što Vam daje mogćnost da u odredjenoj vili odaberete broj apartmana, sprat, pogled... Pored toga, tu su i popusti za uplatu u celosti koji mogu da budu u visini i do -30%. Ukoliko putujete kolima, uplatom u celosti i dobijanjem popusta uštedećete dovoljno da možete da platite putne troskove za automobil. Zvuči primamljivo, zar ne?

First minute

Prednosti First minute

First minute

Ovakve ponude su osmišljene za one turiste koji već znaju šta žele i gde hoće da letuju, stoga žele da svoje sobe bukiraju na vreme. Ključna stvar je brzo reagovati! Glavna prednost ovih ponuda - sve sobe su slobodne! Imate mogućnost da sami birate destinaciju, smeštajni objekat, neretko i sprat, pogled, vrstu kreveta, način plaćanja. Ukoliko ceo aranžman isplatite prilikom rezervacije, ostvarujete celokupan popust, mada, ima i ponuda gde dobijate popust samo uplatom akontacije. Dakle, koje su prednosti? Na vreme rezervišete sobu koju želite, ukoliko platite sve prilikom rezervacije uzimate velik popust, ili uplatite akontaciju, dobijate aranžman po sniženoj ceni, a vi vaše putovanje plaćate na rate do polaska. Može li bolje?

Razlika između First i Last minute

Kod First minute i ranih uplata, kao što smo već rekli, imate mogućnost da sami birate destinaciju, smeštajni objekat, neretko i sprat, pogled, vrstu kreveta, način plaćanja, dok u last minute varijanti kupuje se ono što je ostalo. Najviše ćete uštedeti ako se odlučite da svoje letovanje tempirate van sezone i ako nemate nekih preteranih zahteva. Tako vas desetodnevni aranžmani za Grčku u maju i junu sa sve prevozom i terasom koja gleda na pučinu može koštati od 50 do 100 evra. Tako da je naš savet, ukoliko znate kada možete da uzmete godišnji odmor, naša topla preporuka je da rezervaciju izvršite tokom zime (decembar - mart), jer samim tim imate veću mogućnost biranja kapaciteta, kao i više vremena da platite aranžman.